Báječné pravé domáce vaječné rezance, len ich vyskúšajte pripraviť, nebudete ľutovať

1497 Views
O_1429552498-600x326

Samozrejme, každá žena vie, že najchutnejšie vaječné rezance môže byť iba domáce.

Pre porovnanie, v obchode – majú zvláštnu chuť, keď sa varia nestrácajú svoj tvar, nelepia sa a nie sú ochabnuté.

Ideálne do polievok a príloh.

Áno, je to tak jednoduché!


POTREBUJEME

  • 1 žĺtok
  • 1 hrnček múky
  • 50 ml studenej pitnej vody
  • 0.5 lyžce rastlinný olej
  • 0,5 lyžice soli

Spôsob prípravy na domáce vaječné rezance:

  • V miske miešame soľ s vodou až do úplného rozpustenia. Pridajte do neho žĺtok, zamiešajte vidličkou do hladka. Potom sa pridá olej do vaječnej zmesi a opäť sa mieša úplne na jemno.
  • Múku vložíme do širokej misy a v strede spravíme jamku. A začať miesenie cesta, postupne dosypujeme múku.
  • Cesto rozdeľte na 2-3 kusov a umiestniť na pracovnú plochu. Poriadne ymiesime cesto, takže sa stane elastické, pružné. Cesto vložte do čistej misy, zabaľte a dajte do chladu po dobu 6-8 hodín.
  • Cesto vyvaľkáme na pracovnej ploche bez múky na veľmi tenké, takmer priehľadné vrstvy.
  • Nechať vrstvy rozprestreté na uteráku, aby sa trochu vyschli. Keď okraje začínajú meniť farbu a textúru, režeme rezance s nožnicami alebo pizza kolieskom.
  • Hotové rezance dôkladne usušiť a možno ho ihneď použiť na varenie. Rezance budú pripravené za 2-4 minúty v pare alebo vývare.
  • Uskladniť domáce rezance len dobre vysušené a na a suchom mieste.

ZDROJ:POVARY.RU