Chutnejšiu domácu tatársku omáčku ako je táto, ste určite ešte nejedli a môže si ju pripraviť už dnes…

12692 Views
thumb-840x440 (8)

 To je skvelý doplnok k mäsu, hydine, rybám, všestranný do všetkých šalátov, všeobecne nenahraditeľný produkt!

V tom najlepšom spôsobe spojené kyslé, korenené uhorky a čerstvé bylinky. Všetky ingrediencie a chuť sa vzájomne dopĺňajú.

Fantastický klasický recept omáčka tatárskej.

zloženie

vajce 2 ks
prepeličie vajce 4 ks
olivový olej 0.5 dcl
nakladané uhorky 2 ks
dijonská horčica1 polievková lyžica
kyslá smotana 120 g
citrónová šťava 1 lyžica
soľ pre chuť
čierne korenie pre chuť
zelená cibuľka 0.5 snopu
zeleň podľa chuti

príprava

  1. Uvarte vajcia. Ochladíme, očistíme, oddeľte žĺtky. Zmiešajte varené kuracie žĺtky s surové prepeličie vajcia žĺtky (riziko nákazy salmonelózy u prepeličích vajec je minimalizovaný). Pridajte dijonskú horčicu, dobre premiešajte.
  2. Za stáleho miešania opatrne zalejeme rastlinný olej. Pridajte nadrobno nakrájanú uhorku, strúhaný varené bielka, nasekaný kôpor a cibuľu.
  3. Pokračovanie v miešaní, pridajte kyslú smotanu, zalejeme citrónovou šťavu, pridáme soľ, korenie a premiešame všetko.
  4. Hotovo!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU