Fantastická zemiaková pizza s paradajkami a cukety, ktorú si môžete upiecť aj doma, je chutná a dokonca aj zdravá

2384 Views
b66427b0

Pizza – jeden z najobľúbenejších talianskych pokrmov.

ZLOŽENIE

  • olivového oleja – 1 polievková lyžica na cesto, 2 lyžice na náplň
  • sušené droždie – 1/2 lyžičky
  • Soľ – 1 štipka
  • cuketa – 1/2 ks.
  • cesnak – 2 strúčiky
  • cherry paradajky – 4-5 ks
  • bazalka – podľa chuti
  • zeleň
  • Mozzarella v tvare guľôčok – 1 balenie
  • voda 60 ml
  • múka polohrubá 120 g
  • zemiaky 2 ks

Krok za krokom recept na varenie

krok 1

Stredné dva zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka. Ochladené varené zemiaky naškrabte na hrubom strúhadle. Odložíme si ich.

2. krok

V mise zalejeme teplou vodou, pridáme sušené kvasnice, olivový olej (1 polievková lyžica), štipka soli. Pridajte múku, vymiesime cesto. Cesto necháme na teplom mieste po dobu 40 minút.

3. krok

Pridajte nastrúhaný zemiak do cesta. Vymiesime cesto. Nechajte pôsobiť 20 minút na teplom mieste.

krok 4

Cukety umyť, vysušiť, nakrájame na tenké plátky (5-6 mm) a dva strúčiky cesnaku v panvici ugrilujeme na malom množstve olivového oleja. Schladiť cuketu.

krok 5

Cesto vyvaľkáme do guľatého tvaru a dať ho na vymastený plech. Dáme naň nakrájané plátky cherry paradajky, pečenú cuketu a nasekaný opekaný cesnak. Mozzarellu nakrájame na plátky a dajte na pizzu. Posypeme bazalkou, pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.

krok 6

Pečieme v predhriatej rúre 200 stupňov po dobu 25 minút. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

ZDROJ:GASTRONOM