Jednoduchá čokoládová torta, s minimálnym množstvom produktov a veľmi jednoduchou prípravou

3950 Views
b26e6b3d

ZLOŽENIE

  • 225 g múky
  • 300 g hnedého cukru
  • 90 g kakaový prášok
  • 2 veľké vajcia
  • 250 ml 10% smotany
  • 125 ml rastlinného oleja bez zápachu
  • 2 lyžice vanilkový cukor
  • 2 lyžičky prášok do pečiva
  • 0,5 lyžičky sódy

KRÉM

  • 250 g čokolády
  • 250 ml smotany 30 až 38%

Krok za krokom recept na varenie

krok 1

Predhrejte rúru na 180 ° C Zmiešajte všetky suché prísady na tortu, zvlášť – všetky kvapaliny.

2. krok

Vmiešajte suché zmesi do kvapalných a premiešajte. Naliať  do zmesi 200 ml vriacej vody postupne, za stáleho miešania. Cesto bude nadýchané.

3. krok

Potrieme olejom a posypeme múkou dve rovnaké formy 22-24 cm (alebo pečieme v sérii). Rozdelíme cesto rovnomerne. Pečieme asi 35 minút. Chladiť koláč necháme vo formách.

krok 4

Krém spravíme z čokolády na malé kúsky, zalejeme smotanou na varenie a miešajte do hladka. Zmes sa ochladí na teplotu asi 30 ° C,

krok 5

Vyklopte cesto a položte na tanier.Potrite plnkou a umiestnite druhú tortu na vrch a stlačte jemne. Ponechajte po dobu 1 hodiny stuhnúť.

krok 6

Teraz rozotrite zostávajúcu smotanu a  dajte do chladu na 2-6 hodiny. Dekoráciu si spravte podľa potreby.

ZDROJ:GASTRONOM:RU