Jednoduchý gurmánsky recept na výdatnú večeru alebo obed, z tých najjednoduchších surovín

10586 Views
dine-1275516_960_720 (1)

Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako sa pripraviť výdatné jedlo, toto čaká len na vás.

 Kuracie prsia so smotanovou hubovou omáčkou

4 porcie

zloženie:

4 – 5  ks kuracie prsia

1/2 lyžičky soli

1 lyžička mletého čierneho korenia

2 stredné šalotky – mleté

2 šálky huby – tenké plátky

? Šálka kurací vývar

2 lyžice smotany

4 lyžice čerstvá pažítka

2 lyžice kokosový olej aleboolej na vyprážanie

4 lyžice suché biele víno

 

Inštrukcie:

Vyklepané kuracie prsia posolím a korením.

V panvici, dostatočne veľkej na  4 poprsie, zohrejte olej na strednom plameni pridáme kuracie prsia, otočte raz alebo dvakrát a nastavte teplo ak je to potrebné, aby sa zabránilo spáleniu. opekáme do zlata 12 – 15 minút.

Akonáhle je uvarené, dáme na tanier, prikryjeme a udržiavať v teple.

Pridajte mletú šalotku na panvicu, asi 30 sekúnd do zmäknutia. Pridáme huby, miešajte občas pri varení po dobu 2 minút alebo do mäkka. Pridajte víno a dusíme, kým sa takmer odparí.

Zalejeme vývarom a zmiešame po stranách panvy, pridajte smotanu a pažítku potom sa vrátiť k varu.

Návrat kuracích pŕs na panvicu a varíme, na všetkých stranách s omáčkou asi 1-2 minút.

Podávajte horúce.

ZDDOJ:NATURALBLAZE.COM