Kanapky s údeným lososom a čerstvou rukolou. Skutočne, nádherná kombinácia farieb a chutí!

1263 Views
b805a901

ZLOŽENIE

  • čierny chlieb Borodino – 150 g (4 ks cca 0,8 cm hrubý)
  • údený losos plátky – 100 g
  • krémový tvaroh – 75 g
  • Čerstvá rukola pre dekoráciu – 12 listov
  • biele alebo čierne sezamové semienka na ozdobu (voliteľne) – málo semien
  • plastové alebo drevené špajdle na jednohubky – 12 ks.

Krok za krokom recept na varenie

1. krok

b750d467

Ak ste si kúpili celú tehlu, odrežte konček, popálenú kôrku a nakrájame na plátky asi 0,8 cm hrubé. Ak ste dokončili rezanie, je tiež žiaduce, aby ju odstránili kôrku, aby neboli horké chuťovky.

2. krok

b5b6dc7c

Rukolu a opláchnite teplou, potom sa ochladiť pod tečúcou alebo filtrovanú vodou a osušte na papierovom obrúsku.

3. krok

Ak ste si kúpili rybie filé v jednom kuse, nakrájajte na tenké plátky ostrým nožom.

4. krok

b3410839

Vezmite jeden krajec chleba pripravený, namažte ju tvarohom, pevne dajte na neho ¼ celkového počtu rýb a stlačte jemne rukami. A znovu opakujte.

5. krok

b9a5ebb3

Druhý krajec chleba je potrebné namazať tvarohom a prikryť spodnú vrstvu.

6. krok

b9bdfd81

7. krok

b92b2fd2

S ostrým nožom zrovnajte okraje a narežte na 6 rovnakých častí, jednohubiek.

8. krok

be920ac3

Ozdobíme každú kanapku so sezamovými semienkami (voliteľne) a lístkom rukoly a dáme na servírovací tanier.

9. krok

bbb37517

Pred podaním vložiťť chuťovky na chladnom mieste (v chladničke alebo na balkóne, keď je vonkajšia teplota nie je nad 12-15 ° C), prikryté potravinovou fóliou. Tesne pred podávaním, odstráňte pásku a vložte do každej jednohubky špajle. Dobrú chuť!

ZDROJ:GASTRONOM.RU