Kapustové karbonátky, recept, ktorý vás nikdy nesklame a dokonca je výživný a nízkokalorický

8015 Views
kGNCwD_CG8o

Ingrediencie:
● 1 kg kapusty
● 1 cibuľa
● 0.5. šálky krupice
● 0.5. šálky múky
● 2 zuby cesnaku
● byliniky (kôpor )
● rastlinný olej na vyprážanie
● strúhanku
● soľ podľa chuti
● korenie podľa chuti

 
Príprava:
Kapustu nakrájame na 4 kusy a necháme v osolenej vode po dobu 8-10 minút. Preložte kapustu do cedidla na odstránenie vody. Na jemnom strúhadle nastrúhame cibuľu a cesnak pretlačiť cez lis. Kôpor jemne nasekáme. Na nastrúhanú kapustu na väčšom strúhadle pridáme cibuľu, cesnak a zeleň. Posolíte, dochutíme korením podľa chuti. Pridajte múku, krupicu, dobre premiešajte. Formujeme placky a rolujte v trojobale a smažiť v rastlinnom oleji, kým nebude chrumkavá zlatá kôrka.

ZDROJ:WPTEN.RU