Kuracie stehná pečené v smotanovo medovej omáčke, ktorá dokonale splýva s kuracou príchuťou.

4263 Views
ba01c5ad

 ZLOŽENIE

  • 800 g kuracie stehná s kosťou a s kožou
  • 500 ml smotany, 20% tuku
  • 2-3 lyžice medu
  • 2 cm čerstvého koreňa zázvoru
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Krok za krokom recept na varenie

1. krok

Predhrejte rúru na 170 ° C Potrieme stehná so soľou a korením na všetkých stranách. Olúpeme zázvor a cesnak, nastrúhame na strúhadle.

2. krok

Nalejte do zapekacej misky smotanu, pridáme med, zázvor, cesnak, trochu soli a korenia. V rúre všetko ohrejeme.

3. krok

Vo veľkej panve poopekáme na miernom ohni,stehná otočené kožou dole, variť bez dotyku, po dobu 5 minút. Opatrne, aby nedošlo k poškodeniu kože, otočte a varíme ďalšie 2 minúty.

4. krok

Preneste stehná do omáčky, zakryte fóliou, vložte do rúry po dobu 25 minút.

ZDROJ:GASTRONOM.RU