Naplňte cuketu s pravou tureckou delikatesou, ocenia ho nie len milovníci orientálnych chutí

550 Views
thumb (46)

Cuketa – tak nenáročná a relatívne lacná zelenina, pokrmy z nej sa varia v kuchyni po celom svete. Dnes,  vám ukážeme ako sa z nej varí v Turecku.

prísady

  • cuketa 4 ks

príprava

  1. Stredne veľké cukiny, umyť, odrezať konce. Rozdeľte ich do troch častí, s lyžicou, odstráňte dužinu.
  2. Petržlen a cibuľu, paradajky narežeme na kocky, umyť ryžu.
  3. Zmiešajte mleté mäso s ryžou, pridáme cibuľu, paradajky, petržlenovú vňať, soľ a korenie a zamiešame. Vložte do cukety výsledneú zmes.
  4. Zmiešajte pohár vody s paradajkovým pretlakom a slnečnicovým olejom.
  5. Vertikálne poukladajte cuketu do hrnca, zalejeme zriedený paradajkový pretlak, pridajte prevarenú vodu tak, že zakryje pol cukety.
  6. Zakryte panvicu s pokrievkou a dusíme na miernom ohni 30 minút .
  7. Podávajte s kyslou smotanou a bylinkami.
ZDDOJ:SOVKUSOM.RU