Naučte sa robiť domáce pikantné klobásy. Verte mi, že to nie je žiadny veľký problém

7026 Views
thumb1 (18)

Skôr či neskôr príde okamih v kulinárske praxi, keď nastáva otázka: ako urobiť domáce klobásy ? Netrápte sa a naučte sa robiť domáce klobásy. Verte mi, že to nie je žiadny veľký problém.

S veľkým potešením, vás naučíme variť jednoduché, ale pikantné klobásy.

bravčové
2 kg
masť
200 g
koňak
3 lyžice
koriander
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
Čierne korenie (zem)
podľa chuti

príprava

  1. Štvrtina mletého mäsa a ak máte slaninu nakrájajte na malé kúsky. Pripravte 4 črevá, 1 meter každého.
  2. Zmiešajte všetky ingrediencie a poslať plnku do chladničky cez noc.
  3. Plníme črevo chladeným mäsom, dáme do puzdra na pečenie a pečieme po dobu 20 minút pri teplote 200 stupňov. Potom vyberte z puzdra údeniny a pečieme ďalších 30-40 minút.
Klobásy môže byť varené a s ďalším súborom korenia. Perfektné sú s cesnakom alebo horčicu, a pre fanúšikov jedla odporúčame experimentovať s červenou paprikou, ale veľmi opatrne.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU