Omeleta po francúzsky, bude chutným prekvapením pre vášho miláčika na raňajky, keď sa prebudí

3074 Views
thumb-840x440-12

Ak budete mať na raňajky omeletu, v prestížnej reštaurácii alebo v hoteli, potom s najväčšou pravdepodobnosťou, môže to byť omeleta po francúzsky.

Takže, ukážeme si ako variť lahodnú omeletu z tradičných surovín. Keď sa povie omeleta, tak si každý predstaví klasickú omeletu. Ale v tejto sa nachádza tečúci syr.

zloženie

vajíčka 3 ks.
maslo 20 g
soľ chuť
kôpor 20 g
petržlen 20 g
tvrdý syr 50 g

príprava

  1. Umyjeme, usušíme a jemne nakrájame, kôpor a petržlen.
  2. Ľahko vajcia v miske rozšľaháme, pridáme bylinky, soľ.
  3. Zahrejte panvicu na strednom plameni s maslom a nalejeme do neho vaječnú zmes.
  4. Drevenú vareškou zmes miešame a necháme na polovicu osmažiť..
  5. Na jednu stranu omelety nasypeme strúhaný sy , prikryjeme druhým koncom omeletu. Pečieme domäkka, asi 5-7 minút, kým zmes vaječná zhustne. Hotovo!
Vynikajúce raňajky so zvláštnym kúzlom, sú zaručené. Podávame praženicu s chrumkavým toastom a zeleninou.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU