Predtým som vždy vyhadzovala hrubé stonky z brokolice, do koša … Ale teraz!

12375 Views
brokolica

Spravidla hostiteľky sú rozdelené do dvoch skupín: na tých, ktorí nechcú utrácať peniaze za brokolicu, pretože tam je veľký odpad stopky, a tých, ktorí ju kupujú a zo stopiek robia hody. Nikto z nich si neuvedomuje, že robí veľkú chybu!

Ako uvariť brokolicu chutne a užitočne

Koniec koncov, hustá a šťavnatá stonka je oveľa užitočnejšia, než je skutočné kvetenstvo, a variť by sa malo úplne na iný spôsob.

Konzumujú ju ľudia ďaleko od Európy. Tam stonky používajú ako prísady do vitamínových kokteilov, ktoré sú rozdrvené a pridávajú ich ako náplň do koláčov a samozrejme, slávny kuchári robia polievky alebo šalát z brokolice.

Stonka je príliš tvrdá, ale táto časť môže spraviť jedlo veľmi chutné a zaujímavé. Náš recept vás naučí variť lahodný klas kapusty.

ŠALÁT Z BROKOLICE STONKY

PRÍSADY

  • 1 stonku brokolica
  • 1 veľká mrkva
  • 1 uhorka
  • 1 jablko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica horčice
  • byliny (cibuľa, koriander)
  • soľ podľa chuti

PRÍPRAVA

    1. Stonku brokolice, odstránime kvetenstvo a olúpeme škrabkou. Zároveň očistíme a mrkvu.
    2. Očistiť jablko, vyrežeme jadro. Ostrúhame uhorku.
    3. Všetku zeleninu nastrúhame.
    4. Nasekáme najemno cibuľu a bylinky. Pridať do šalátu.
    5. Obraciame sa na omáčku. Zmiešajte kyslú smotanu, horčicu a prelisovaný cesnak. Soľ a korenie pridáme podľa chuti.
    6. Ukázalo sa, že je to úžasne chutné a jednoduché. Dobrú chuť!

Od teraz nebudete nikdy likvidovať stonky brokolice. Pripravte si tento vitamínový pokrm pre svoju rodinu a zdieľať so svojimi priateľmi tento recept.

ZDROJ:TAKPROSTO.CC