Pripravte sa na niečo obrovské, torta Soufflé, pretože tento recept si získa srdcia všetkých vašich blízkych!

1086 Views
thumb2-840x440-1

Suroviny:

tvaroh 500 g
smotana 400 ml
cukor 100 g
prášok do pečiva 1 lyžica
práškový cukor 200 g
pšeničná múka 80 g
voda 80 ml
želetína 40 g
kakaový prášok 4 lyžice
slnečnicový olej 2 lyžice
vajíčko 1 ks
konzervy čerešne 250 g
kyslá smotana 100 ml
vanilka 0,5 lyžice

príprava

  1. Pripravte si cesto na sušienky. Rozšľaháme vajcia a cukor do nádhernej hmoty. Pridajte slnečnicový olej a kyslú smotanu. Vymiešame.
  2. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva, potom sa pomaly po častiach pridá ku kvapalnej zmesi za stáleho miešania do hladka.
  3. Namažte formuláre a umiestnite cesto na neho tak, aby jeho hrúbka nepresahovala 3 cm. Vložte formu do predhriatej 190 stupeň rúry a pečte koláč po dobu 15-20 minút. Nechajte vychladnúť hotovú sušienku.
  4. Namočte želatínu do vody a necháme 15-20 minút.
  5. Pripravte si krém. Preceďte tvaroh cez sito a pridáme smotanu, práškový cukor a vanilku. Dôkladne s mixérom premiešať.
  6. Želatínu necháme napučať vo vodnom kúpeli, a pridať do krému.
  7. Nakrájať piškótového koláče na kocky 2 x 2 cm, vypustiť šťavu z konzervovaných čerešní a umiestniť ich do misy.
  8. Dáme ich na dno a po stranách rozdelenej formy. Naplňte dno niekoľkými lyžicami smotany. Šíriť tretinu sušienok a tretinu čerešní, zalejeme smotanou. Tento postup opakujte ešte dvakrát vyplniť všetky zvyšky krému. Vyrovnajte povrch torty.
  9. Pokryť tortu a dať do chladu po dobu 5-6 hodín.

 

ZDROJ:SOVKUSOM.RU