Rizoto, ktoré si okamžite musíte zamilovať, je sladké a plné čerstvého ovocia a úplne jednoduché

4377 Views
00030412

SUROVINY

  • obsah tuku smotany 22% – 150 ml
  • maslo – 25 g
  • čerstvá mäta – 1 polievková lyžica
  • cukor- 1 polievková lyžica
  • ryža – 200 g
  • mlieko- 500 ml
  • práškový škorica – 1 lyžička
  • zmes ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle, čučoriedky, čerešne) – 250 g

POSTUP

1.krok

V panvici rozpustíme maslo, pridáme ryžu a varíme za stáleho miešania 2 minúty. Varte mlieko a smotanu. Pridajte štvrtinu mlieko-smotanovú zmes do ryže a varíme za stáleho miešania, kým sa nevyparí kvapalina. Naliať cukor a pomaly naliať mlieko a smotanu v malých porciách. To trvá asi 20 minút.

2. krok

Jahody umyte, odstráňte kôstky z čerešní. Niektoré ovocie odložte pre dekoráciu, zvyšok opatrne dať dohromady so škoricou a vložiť do ryže. Varíme ešte 2-3 minúty.

Už, len nabrať na tanier a ozdobiť čerstvým ovocím. Mňam.

ZDROJ:GASTRONOM.RU