“Snickers” tortu pripravujú hostiteľky takmer vo všetkých krajinách sveta. Pripravte ho aj vy, určite neoľutujete

3047 Views
thumb-25-768x402

A to všetko preto, že chuť sa podobá známej a milovanej čokoláde. Ale to je relatívne lacný dezert. Ukázalo sa, že sa pripravuje neuveriteľne rýchlo. Hlavné zložky zostávajú rovnaké – arašidy, čokoláda a karamel.

No, ste pripravení splniť si svoj detský sen a dostatočne sa jej prejesť? Potom si treba uvariť túto krásnu tortu !

zloženie

bielkov 4 ks
cukor 500 g
maslo 250 g
arašidy 200 g
vajíčko 4 ks
kyslá smotana 1 zásobník
kakaový prášok 1 lyžica
prášok do pečiva 1 lyžica
soľ 0,5 lyžičky

príprava

  1. Pripravíme si najprv pusinku. Rozšľaháme bielky do pevnej peny. Pokračujte a pridajte postupne 250 g cukru. Piecť pusinku vo forme s priemerom 26 cm počas 30 minút v predhriatej rúre 170 stupeňov. Súčasne ju ľahko otvoriť trochu.
  2. Pripravte si krém. Miešajte kondenzované mlieka, 150 g masla pri izbovej teplote.
  3. Zmäkčené maslo s kryštálovým cukrom zmiešame a pridáme vajcia jedno po druhom. Potom – kyslú smotanu. V samostatnej miske zmiešajte všetky suché prísady: múku, soľ, prášok do pečiva a kakaový prášok. Miešajte suché prísady do mokrej zmesi a miešajte trochu. Predhrejte rúru na 160 stupňov. Zapekaciumisu natrite s maslom a naplňte ju do tretiny. Pečieme 30-40 minút.
  4. Ochladiť tortu a rozrežeme ju na dve časti. Prvú polovicu natrieme hustým krémom posypeme drvenými praženými arašidami. Zakryjeme s pusinkou, namažte druhú časť krémom a posypeme orieškami teraz. Zakryjeme s tortou, mierne stlačte. Polejeme tortu s čokoládovou polevou a posypeme zvyšnými arašidy.
Lahodný koláč s jemným cestom a orechovov vrstvou jepripravený.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU