Tajomstvo, ako udržať slaninu, ktorá dobre prispieva k nášmu zdraviu, chutnú a pripravenú k ďalšiemu pokrmu

3054 Views
thumb-840x440 (30)
Spôsobov prípravy slaniny existuje dosť receptov podľa chuti. V každom dome máme niake tajomstvo: niekto niekto pečie, niekto sa hrnie do cesnakových korenín …

Dnes vám ponúkame variť slaninu do soľanky. Hotový výrobok je dobre udržiavaný a nie žltý, držuje po celú dobu skladovania dobrú chuť!

zloženie

masť 2 kg
voda 5 pohárov
soľ 1 pohár
bobkový list 3-5 kusov
čierne korenie 10 ks
cesnak 5-8 zubov

príprava

  1. Pripravte si soľný roztok. Naliať vodu do hrnca, pridáme soľ, dať na oheň a za stáleho miešania k rozpusteniu kryštálov. Prineste soľný roztok do varu, odstráňte z ohňa.
  2. mnmnbc
  3. Nakrájajte slaninu na malé kúsky tak, aby sa zmestili do 3 litrových pohárov. Ležať majú voľne, vložený medzi vrstvami bobkové lístky, korenie a prelisovaný cesnak.
  4. mkjhg
  5. Uvarený soľný roztok ochladíme a zaleme ním slaninu. Necháme stáť pri teplote miestnosti cez noc, potom to môžeme dať do chladničky po dobu 10-14 dní.
  6. tzzr
Slanina – produkt, užitočný pre zdravie, obsahuje kyselinu arachidonovú, ktorá chýba v rastlinných tukoch. Táto látka je súčasťou imunitných procesov a metabolizmus cholesterolu. Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny bude poskytovať vynikajúci zdravotný stav, a dokonca aj ako toxicologists povedať uzatvorenie rádionuklidov!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU