Torta “Eskimo” – skvelý dezert, ktorý chutí ako slávna zmrzlina, iba s jedným korpusom a veľkou vrstvou vzdušnej pudingovej smotany

10960 Views
thumb-21-768x402

V každej kuchárskej knihe existuje celá kapitola s rôznymi koláčmi a tortami. Je na čase skúsiť niečo nové …

Vanilková, krémová chuť a čokoládovou polevou – kombinácia, ktorá sa veľmi podobá slávnej zmrzline, podľa ktorej tento báječný dezert dostal svoje meno.

zloženie

vajíčko 6 ks.
cukor 250 g
voda 10 lyžíc
kakaový prášok 4 lyžice
sóda 0,5 lyžičky
pseničná múka 150 g
vanilka 1,5 lyžičky
mlieko 2 dcl
maslo 300 g
kyslá smotana 2 lyžice

príprava

  1. 4 vajcia, rozdeliť bielka a žĺtkov. Rozšľaháme žĺtky so 100 g cukru, pridáme sódovej vody, 1 polievkovú lyžicu kakaa a 1 lyžičku vanilky. Oddelene, vymiešame bielky do peny, spojíme so s žĺtkami. Miešajte. Vmiešajte postupne pomaly múku.
  2. Plech na pečenie potrieme olejom, nalejeme cesto a dáme do predhriatej rúry 180 stupňov na 35-40 minút. Kontrolujeme tortu so špáradlom.
  3. Kým sa torta pečie, pripravíme krém. Vymiešame s mixérom 2 vajcia a zostavajúci cukor. Múku, nalejeme do teplého mlieka. Dajte na oheň, za stáleho miešania, privedieme k varu a potom varíme po dobu 1 minúty, nechajte ho úplne vychladnúť.
  4. Zmiešajte 250 g masla zmäkčeného, zostávajúcu vanilku, vymiešame, pripojíme k zmesi.
  5. Glazúru si pripravíme zo zvyšného cukru a kakaa, pridáme zvyšné maslo a dáme na mierny oheň stopiť, hneď odstránime z tepla.
  6. Skvelú tortu potrieme krémom, dáme do chladničky na 30-40 minút stuhnúť, potom zalejeme polevou a znova dáme do chladu aspoň 2 hodiny.

Dobrú chuť!

ZDROJ:SOVKUSOM.RU