Toto nie je klasické tiramisu, ale chuť výsledného dezertu presvedčí všetky vaše očakávania: jemné, vzdušné, topí sa v ústach

843 Views
O_1444846275

Recept  vyzerá takto:

  • 400 g mascarpone
  • 150-200 g prášku cukru
  • 3-4 vajcia
  • 40 ks  Savoiardi ( sušienky v podobe tyčinky)
  • 4 šálky silnej kávy
  • 100- 120 g silného sladkého vína Marsala
  • 50 g kakaa alebo čokolády


Pripravte krém:
žĺtky poraziť s 100 g práškovým cukrom do hladka. Pridajte syr a premiešajte. Zalejeme 3 lyžicami vína, dobre premiešajte znova. Pridajte a šľahajte so zostávajúcim cukrom do hustej peny.

Kávu prefiltrujte mierne studenú, naliať zostávajúce víno a premiešajte. Výsledný nápoj dajte na polovic a vylejte rovnomerne na cookies (celé alebo drvené do veľkých kusov), takže budú mäkké, ale nie kaša. Položte do rovnomernej vrstvy na dno sklenenej alebo keramickej formy. Potrite hrubú vrstvu krému. Opakujte vrstvy.

Dezert husto posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou, necháme v chladničke po dobu aspoň 3 hodín (s výhodou cez noc).

Mňam!

ZDROJ:POVARY.RU