Turecký med z jahôd, fantastické osvieženie na horúce letné dni, vaše detičky vás budú zbožňovať

1310 Views
thumb1-840x440

Súhlasíte s tým, jahody sú dobré v každom prípade, ale tak dlho, kým jahodová sezóna ešte nie je u konca, môžete trochu experimentovať a skúšať nové jedlá s pridaním šťavnatých plodov.

Chceme sa s vami podeliť o veľmi zaujímavý a jednoduchý recept východnej sladkosti s jahodou . Jahoda Turecký med – skutočné potešenie v horúcom letnom dni.

prísady

jahody
200 g
želatína
15 g
citrón
0,5 ks.

príprava

  1. Jahody, umyjeme a pomelieme v mixéri.
  2. Keď sú jahody hladké, pridajte želatínu a necháme napučať trochu.
  3. Vložte zmes do hrnca a za stáleho miešania zahreje jahodovú hmotu na miernom ohni, kým, až sa rozpustí všetky želatína. Nenechajte dôjsť k varu.
  4. Vyberte panvicu z ohňa a nechajte zmes vychladnúť. Ochladená hmota sa šľahá po dobu 5-6 minút. Uvidíte, keď hmota trochu zhustne, dať sladkosť na plech s pergamenom na pečenie. Naleje sa do formy jahodová hmota a rovnomerne sa rozotrie po celej ploche formy.
  5. Dáme formu do chladničky po dobu 5-6 hodín, čím sa získa mnoho príležitostí vychladnúť.
  6. Po stuhnutí sa ľahko odstráni z formy, ak je to žiaduce posypať práškovým cukrom, nareže na kúsky rovnakej veľkosti, a ponúknite.
Gratulujeme, jahodový turecký med je  pripravený! Môžete jesť s čajom alebo vašim obľúbeným nápojom ochladením. Dobrú chuť! Zdieľajte tento zaujímavý recept so svojimi priateľmi!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU