Vynikajúci kurací-koláč, veľmi jemný a zároveň bohatý a ingrediencie – jednoduché a cenovo dostupné

1184 Views
525535_21809-250x0

Ponúkame vynikajúci kura-koláč, ktorý sa veľmi jednoduché pripravovať a vhodný pre každú príležitosť, a to ako pre všedný deň aj pre slávnostné príležitosti. Koláč je veľmi jemný a zároveň bohatý a ingrediencie – jednoduché a cenovo dostupné.

kuracie mäso – 500 g
syr – 180 g
mlieko – 200 ml
vajcia – 2 ks
múky – 100 g
sójová omáčka – 2 lyžice
cibuľa – 1 ks
mrkvy – 200 g
nové korenie – 1/4 lyžičky
korenie štipľavé – 1/4 lyžičky
soľ – 1/2 lyžičky
olivový olej – 3 lyžice
kôpor – 40 g

Kurací rezeň pomelieme v mixéri. Pridať nové korenie, papriku, sójovú omáčku.

Ďalej pripraviť cesto na koláč. K tomu, vmiešame tvaroh, vajcia, mlieko a soli. Ďalej preosiať múku a dobre premiešajte s mixérom dokiaľ nie je homogénna.

Cibuľu nakrájať na kocky a smažiť v olivovom oleji. Mrkvu nastrúhať. Smaženú cibuľku kombinovať s mletým kuracím mäsom. Dobre premiešajte.

Potom 2/3 cesta zmiešame s kuracou hmotou. Dobre premiešajte.

Kôpor umyjeme, nakrájame a pridať do kuracej-tvarohovej hmoty. Dobre premiešajte a vložte do pekáča s olivovým olejom. Potom pridať mrkvu.

Naliať zostávajúce cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov, 50 minút. Vyberte tortu z formy a môže priniesť k stolu.

525535_21809-250x0

Zdroj: Povaronok.ru