Zapečené cestoviny, ktoré vás uchvátia nielen pohľadom na ne, ale hlavne svojou chuťou

8651 Views
125ljg

Je to jednoduché a univerzálne jedlo. Výdatné raňajky, chutný oded alebo výdatná večera … Žiadny problém!

zloženie

baklažán 1 ks
cestoviny  300 g
šunka 200 g
vajce 5 ks
smotana 100 ml
cesnak 1 zub
tvrdý syr 100 g
soľ pre chuť
čierne korenie pre chuť
maslo 10 g
zeleň pre chuť

príprava

  1. Variť cestoviny do mäkka v osolenej vode. Baklažán nakrájame na plátky, ľahko posolíme a nechajte niekoľko minút postáť, potom opláchnite. Šunku nakrájame na tenké plátky.
  2. nm455cfj
  3. Štvorcovú nádobu potrieme maslom. Na spodnú časť dáme polovicu z cestovín, na hornú polovicu baklažán, potom plátky šunky zrólované ( polovicu z celkového množstva). Opakujeme vrstvy ešte raz, nakoniec položiť cestoviny.
  4. nmmgjj4
  5. Pripravte si náplň. Zmiešajte vajcia a smotanu, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a hrsť bylín, soľ a korenie podľa chuti. Miešame.
  6. nbnnztk
  7. Vaječnú zmes nalejeme na cestoviny, posypeme strúhaným syrom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupeňov po dobu 40 minút.
  8. 125ljg
  9. Podávame s čerstvou zeleninou a bylinkami. Dobrú chuť!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU